20170609_124325De când eram mică îmi plăcea salata de vinete. Acasă, mama făcea salata de vinete simplu, doar cu ceapă, ulei și sare.  Era minunată!

Mai târziu am descoperit o altă variantă a salatei de vinete, respectiv cea făcută cu maioneză…ce puteam spune atunci decât : deliciu!

Mult timp am făcut salata de vinete cu usturoi, eu fiind o amatoare a usturoiului dar mereu conținea fie mult ulei, fie multă maioneză.

De ceva timp am încercat să înlocuiesc uleiul sau maioneza cu avocado iar combinația ne place tare mult, atât mie cât și familiei mele.

Așadar, astăzi vă arăt o variantă de salată de vinete cu avocado la care am adăugat ardei copt și o lingură de pastă de susan. A ieșit o salata tare bună, plină de gust, cremoasă și sănătoasă.

Gustul vinetelor proaspăt coapte combinat cu ardeiul copt și cremozitatea dată de avocado, pe mine una m-au fascinat. Este o salată ideală de servit la micul dejun cu o felie de pâine prăjită sau cu triunghiuri de lipie libaneză, la prânz alături de o friptură suculentă, o putem folosi ca și aperitiv atunci când avem o masă festivă sau ne sosesc musafiri în vizită, etc