Zilele trecute copilul meu a împlinit 3 anișori, motiv pentru care a trebuit sa pregătesc nu un tort delicios cu blat de morcovi. Așadar am făcut un tort delicios cu blat de morcovi, cu cremă de brânză și miere, piersici din compot și o cremă de mascarpone cu bucăți de biscuiți oreo… delicios! O combinație mai bună nici că se putea.
Din ingredientele de mai jos a ieșit un tort dreptunghiular de 4kg, asta ca să vă dați seama de cantitatea rezultată.
Și pentru că suntem la vârsta alegerilor, tortul a trebuit neapărat să aibă o imagine cu personajele lui favorite din desenele animate, așadar am folosit o imagine imprimată pe foaie de zahăr ( nu vafă) care a fost minunată și ușor de utilizat. Cu ajutorul acestei imagini scopul principal a fost atins: atât copilul meu cât și colegii lui au fost foarte încântați ( știți dumneavoastră că o imagine poate face cât o mie de cuvinte). A doua parte a fost gustul pentru care am combinat produse de calitate, proaspete astfel încât a ieșit un tort foarte apreciat. Mai bun ca acest tort sigur nu găseam de cumpărat! Iar bucuria ea de a-l face eu singură a fost foarte mare, iar când copilul mi-a povestit încântat despre tortului pe care i l-a făcut mama, sufletul mi s-a umplut de bucurie. Așadar, am ales sa pun rețetele cu imagini și explicații pas cu pas pentru a veni în ajutorul mamelor care doresc să pregătească ele singure tortul pentru copiii lor ( deși nu este ușor ca la fiecare pas să tot te oprești să faci poze și să îți notezi cantitățile pe un caiet). Nu am folosit nici măcar o rețetă, totul a fost imaginație și combinații de moment, dar care s-au dovedit a fi delicioase. Așadar, vă arăt mai jos cum am pregătit acest tort delicios cu blat de morcovi, poate vă inspiră și îl încercați și voi.

Ingrediente


Pentru blat:

500g morcov
4 ouă
270g zahăr
300ml ulei
360g făină
1/2 linguriță sare
1 plic praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe scorțișoară
75g fulgi de cocos
100g stafide aurii

Pentru crema de brânză cu miere și vanilie:

4 foi de gelatină + 100ml smântână pentru frișcă
500g cremă de brânză
100g miere de albine
200ml smântână pentru frișcă
1 păstaie de vanilie
+ biscuiți cu marshmallow și piersici din compot

Pentru crema de mascarpone cu biscuiți oreo:

4 foi de gelatină +100ml smântână pentru frișcăă
250g mascarpone
400ml smântână pentru frișcă
70g zahăr pudră
1 pachet biscuiți oreo

Pentru crema de la exterior:

250g mascarpone
70g zahăr pudră
150ml smântână pentru frișcă

Reteta


1. Pentru a pregăti acest tort cu blat de morcovi, începem să pregătim blatul: batem 4 ouă într-un bol, adăugăm zahărul și omogenizăm bine. Imaginea 1

2. Măsurăm și adăugăm treptat uleiul.Imaginea 2

3. Într-un alt bol amestecăm bine ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scorțișoară și fulgii de cocos. Imaginea 3

4. Încorporăm treptat ingredientele uscate în cele umede. Imaginea 4

5. Adăugăm morcovul pe care în prealabil l-am curățat, spălat și ras. Dacă doriți ca morcovul să nu se simtă deloc în blat îl puteți rade pe răzătoarea mică, eu una îl prefer ras pe răzătoarea mare. Imaginea 6

6. La final punem stafidele și amestecăm bine. Imaginea 7

7. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt ( tava mea a avut dimensiunea de 25/35cm), punem compoziția, o nivelăm frumos cu o spatulă și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 25 minute.Imaginea 8

8. Când este gata îl lăsăm să se răcească complet înainte de a pune cremele peste el. Imaginea 9

9. Când blatul s-a răcit complet, îl tăiem în doua jumătăți, așezăm o jumătate în tava în care a fost copt și pregătim prima cremă. Punem gelatina la hidratat în apă iar după 5 minute, o scurgem și o dizolvăm în smântână pentru frișcă fierbinte. Imaginea 11

10. Într-un bol punem crema de brânză, mierea de albine, semințele din păstaia de vanilie și le omogenizăm ușor cu un mixer vertical. Imaginea 12

11. Când gelatina dizolvată a ajuns la temperatura camerei o adăugăm treptat în amestecul de cremă de brânză și miere, mixând la viteză mică. Imaginea 13

12. La final încorporăm cu ajutorul unei spatule, smântâna pentru frișcă bătută lejer. Imaginea 14

13. Punem crema obținută peste blatul așezat în tavă și o distribuim în mod egal pe toată suprafața. Imaginea 15

14. Adăugam din loc în loc biscuiți cu marshmallow și cubulețe de piersică din compot și punem tava la frigider până preparam și următoarea cremă. Imaginea 16

15. Cât prima parte a tortului este la rece, continuăm cu următoarea cremă: hidratăm foile de gelatină în apă iar apoi le dizolvăm în smântână pentru frișcă fierbinte . Imaginea 17

15. Într-un bol mixăm zahărul pudră cu mascarpone și cu 200ml de smântână pentru frișcă. Imaginea 18

17. Când amestecul de gelatină ajunge la temperatura camerei o adăugam treptat peste mascarpone mixând ușor ( nu puneți gelatina caldă căci crema o să se taie). Imaginea 19

18. Încorporăm 200ml frișcă bătută. Imaginea 20

19. Tăiem cu un cuțit biscuiții și îi adăugăm în cremă amestecând ușor cu o spatulă. Imaginea 21

20. Punem crema de mascarpone peste crema ce a stat la frigider și nivelăm bine. Imaginea 22

21. Punem a doua jumătate de blat deasupra și dăm la rece pentru câteva ore. Imaginea 23

22. Pentru a îmbrăca acest tort delicios cu blat de morcovi am făcut o cremă simplă de mascarpone : am mixat mascarpone cu zahăr pudră și puțină smântână pentru frișcă, am îmbrăcat tortul cu ajutorul unei spatule metalice l-am dat la rece pentru o oră apoi am pus imaginea pe el. Imaginea 25

23. Așa arată secțiunea pentru acest tort delicios cu blat de morcovi. Imaginea 26

Slideshow tort cu blat de morcov


  • imagine 1