Încet încet incepe sezonul capsunilor și m-am gândit să fac o Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni.  Este un desert fin, iubit de copii dar și de adulți.  Poate fi pregătită cu o zi înainte de a fi servită.

Ingrediente


Pentru aluat

200g făină albă
75g unt
100ml iaurt
5g praf de copt
Un praf de sare

Pentru crema:

500ml lapte
4 gălbenușuri
50g amidon
100g zahar
1 păstaie de vanilie
100g unt 82%

Pentru decor

Capsuni
1 plic tort gelee
2 linguri zahar

Reteta


1. Pentru Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni punem într-un bol făină, praful de copt si sarea si amestecăm bine. Adăugăm untul la temperatura camerei si il încorporam cu mâna în faina.Imaginea 13

2. Adăugăm o parte din iaurt si frământăm.  Punem treptat iaurt pana obținem un aluat mai dens dar nu foarte tare ( cantitatea de iaurt poate varia putin in functie de faina folosită).Imaginea 12

3. Lăsăm aluatul obținut la rece pentru 30 de minute.Imaginea 11

4. Cat timp aluatul obținut sta la rece, facem crema de vanilie. Amestecăm bine galbenusurile cu zahărul, apoi adăugăm amidonul.Imaginea 10

5. Punem laptele putin cate putin si amestecăm cu un tel astfel încât să nu se facă cocoloașe.Imaginea 9

6. Scoatem semințele dintr-o păstaie de vanilie si le punem în amestec. Adăugăm și pastai.Imaginea 8

7. Punem amestecul la foc intr-un caz si amestecăm continuu ca sa nu se lipească.  Lăsăm sa fiarbă până se obtine consistența unei budinci . Scoatem pastaia de vanilie, punem o folie alimentara deasupra ( această trebuie sa fie in contact cu crema pentru a nu face o pojghită tare) si lăsăm să se răcească.Imaginea 7

8. Pe un blat presărat cu făină întindem aluatul si il punem într-o formă rotundă pentru tarta.  Intepam cu furculița aluatul întins pentru a nu se denivela în timpul coptului.  Il facem la 180grade pana se rumeneste frumos.Imaginea 1

9. În crema de vanilie ajunsă la temperatura camerei încorporam untul si apoi o transferam pe aluatul de tartă copt si racit . Spălăm capsunile, le tăiem si le așezăm peste crema.Imaginea 6

10. După ce am terminat de așezat toate capsunile, preparam jeleul conform instrucțiunilor de pe plic si il adăugăm peste fructe.Imaginea 4

11. Lăsăm tarta la rece  pentru macar 4 ore ( eu o las de seara pana a doua zi), apoi poate fi servită.Imaginea 3

Slideshow Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni


  • imagine 1