Ciocolata este ispita dulce a multora dintre noi, dar cum este sezonul fructelor am zis sa le îmbin și așa a ieșit o delicioasă tartă cu ciocolată și fructe. Iar dacă nu a trebuit folosit cuptorul, a fost cu atât mai bine pentru ca este vara și profităm de căldura soarelui, nu a cuptorului (decât când este necesar). Vă asigur că acest preparat o să fie un real succes dacă îl încercați. Pentru iubitorii de ciocolata cu gust ușor picant se poate adăuga un vărf de cuțit de piper cayenne și veți obține o tartă spectaculoasă (eu am testat și această vaariantă)

Ingrediente


Pentru blat:

200g biscuiți digestivi
100g unt

Pentru umplutură:

200ml smântână pentru frișcă
200g ciocolată cu lapte
50g ciocolată neagră
fructe (căpșuni, mure, coacăze roși și negre)

Reteta


1. Pentru a pregăti această tartă cu ciocolată și fructe, rupem biscuiții digestivi și îi punem în vasul robotului și îi mărunțim puțin.Imaginea 1

2. Adăugăm untul și mărunțim până rezultă o compoziție similară nisipului umed.Imaginea 2

3. Punem amestecul într-o tavă dreptunghiulară (30/11cm) în care am pus hârtie de copt, netezim si presăm bine cu ajutorul unei linguri având grijă să urce puțin aluatul și pe margini. Dăm tava la frigider.Imaginea 3

4. între timp pregătim crema de ciocolată.Pe baie de abur punem într-un vas smântâna și ciocolata ruptă bucăți. Când a început să se topească, amestecăm energic. Când ciocolata este topită, luăm vasul de pe abur și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.Imaginea 4

5. Punem ciocolata peste blat, așezăm fructele și dăm la rece pentru minim 3 ore.Imaginea 5

6. Când este gata, îndepărtăm ușor hârtia de copt si porționăm tarta. Puteți folosi un cuțit cu lama calda ( tinută in apă fierbinte și șters apoi cu un prosop) pentru a fi mai ușoara porționarea. Vă doresc poftă bună!Imaginea 7

Slideshow Tarta cu ciocolata si fructe


  • imagine 1