20170517_121141Îmi plac siropurile făcute în casă, fără conservanți ce pot fi păstrate mult timp . Astăzi am terminat siropul de mentă și vreau sa împărtășesc rețeta mea cu voi pentru ca a ieșit minunat. Trebuie să profităm de perioada în care menta este verde și plină de aromă și să pregătim acest sirop delicios, astfel încât, tot timpul anului să ne bucurăm de proprietățile nenumărate ale mentei.

Menta este cunoscuta prin calitățile sale deosebite, care o recomanda în special in profilaxia ți terapia naturistă a bolilor digestive, respiratorii și circulatorii.

Mentolul are efect antispastic, antiseptic, carminativ (calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale) si colagog (stimulează evacuarea bilei în duoden), efect antiinflamator asupra sinusurilor si efect vasodilatator la nivelul mucoasei nazale.

Menta este un bun adjuvant în tulburările hepatice si digestive datorită secreției gastrice și biliare, combate cu succes colicele hepatice, spasmele pilorice si gastrointestinale, colita spastică si de fermentație intestinală, infecțiile gastrointestinale, greața, voma, aerofagia,  balonările abdominale, diareea cronica, dizenteria si indigestia, curăță intestinele, având efecte benefice în caz de intoxicații si oxiurază.