De multe ori avem nevoie de gustări rapide dar care să fie si pe gustul celor mari, dar și pe gustul celor micia șadar, acești melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză constituie gustarea ideală pentru toată familia. Sunt buni calzi dar și reci, se fac ușor și îi putem face pentru două-trei zile.

Ingrediente


Pentru aluat:

300g făină albă
1 linguriță sare
20g drojdie
100g unt/untură
160ml lapte
100g telemea

Pentru umplutură:

salam
kaizer
cașcaval
măsline negre
pesto cu busuioc
ketchup
oregano

Pentru uns:

u
1 ou

Reteta


1. Să ne apucăm să facem melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză. Într-un bol cernem făina, punem sarea, untura și drojdia proaspătă.Imaginea 1

2. Adăugăm laptele călduț și începem să frământăm până când aluatul nu se mai lipește de bol.Imaginea 2

3. Radem brânza pe răzătoarea mică și o încorporăm în aluat astfel încât sa obținem un aluat omogen.Imaginea 4

4. După ce am încorporat brânza rasa în aluat, acoperim vasul cu un prosop curat și lăsăm aluatul la dospit la loc cald pentru circa 30 minute.Imaginea 5

5. După ce a dospit luăm jumătate din aluat și pe o placă presărată cu făină, întindem o foaie subțire.Imaginea 6

6. Punem pesto și ketchup în proporâiile dorite și le întindem pe toată suprafața foii de aluat.Imaginea 7

7. Adăugam umplutura ( se poate modifica în funcție de preferințe) și presărăm apoi oregano.Imaginea 8

8. Radem cașcaval și începem să rulăm strâns.Imaginea 10

9. Tăiem ruloul obținut în felii de 1-1,5cm.Imaginea 11

10. Așezăm feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Imaginea 12

11. Le ungem cu ou bătut și le dăm la cuptor la 180 grade până se rumenesc frumos (cam 15-20 minute).Imaginea 13

12. Le scoatem și procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de aluat. Astfel am obținut melci aperitiv cu aluat dospit plin de brânză delicioși. Imaginea 14

Slideshow Melci aperitiv