Cred că fiecare dintre noi iubea în copilărie gogoșile făcute de mamele noastre iar daca putem face gogoși rapide cu aluat frământat la robot viața parcă este mai frumoasă. Acum am facut varianta simpla a gogșilor dar utilizând acest aluat putem face și gogoși umplute cu diverse umpluturi, după placerea fiecăruia.

Ingrediente


Pentru aluat:

500g făină
7g drojdie uscată
150g zahar
2 plicuri zahar vanilat
300ml lapte
Un praf de sare

Pentru decor:

zahăr pudră

Reteta


1. Pentru a face gogoși rapide cu aluat frământat la robot procedăm astfel: punem ingredientele uscate în robot si le amestecăm usor, la viteză mică. Imaginea 2

2. Pornim robotul la viteza medie si adăugăm treptat laptele cald peste ingredientele uscate. Imaginea 3

3. După ce se formeaza aluatul, adăugăm o lingură cu ulei si mixam în continuare pentru încă 5-7 minute. Lăsăm aluatul obținut la dospit intr-un loc cald pentru 30 minute acoperit cu un prosop curat. Imaginea 5

4. După ce a dospit aluatul il modelăm ușor cu mâinile unse cu puțin ulei. Imaginea 6

5. Pe o placa de lemn pudrata cu faina, întindem aluatul obținând o foaie cu grosimea de 0,5cm iar cu un decupator sau un pahar vom decupa formele dorite. Imaginea 7

6. Punem formele obținute la dospit pe o placa de lemn sau tava pudrată cu făină pentru inca 10-15 minute acoperite cu un prosop curat. Imaginea 8

7. Intr-o tigaie punem ulei la încins si prăjit gogosile pe ambele parti. Imaginea 9

8. Când sunt gata le scoatem intr-un vas cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei. Imaginea 10

9. Le pudrăm cu zaha cât încă sunt calde si sunt gata de a fi servite. Am obținut delicioase gogoși rapide cu aluat frământat la robot. Imaginea 9

Slideshow Melci cu brânză proaspătă și cocos


  • Imaginea 1