Astăzi pregătim împreună fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate. Fursecurile mereu au fost o încântare pentru mine pentru că efectiv se topesc în gură. Sunt multe tipuri de fursecuri dar în preajma sărbătorilor de iarnă parcă cel mai bine sunt apreciate fursecurile cu unt si fructe comfiate. Pentru cele de azi am ales caisele si am folosit caise deshidratate chiar dacă nu au acea culoare portocalie dar sunt mai sănătoase decât cele confiate. Au rezultat fursecuri perfecte ce se topesc pur și simplu în gură. Trebuie să le încercați!

Ingrediente


Pentru aluat:

200g făină
125g unt gras la temperatura camerei
1 ou
80g zahar
Un praf de sare
Jumatate linguriță praf de copt
10 caise deshidratate
Zahar brun pentru presărat deasupra

Reteta


1. Pentru pregătirea acestor fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate, Intr-un bol punem făină, zahărul, sarea si praful de copt si le amestecăm usor. Imaginea 1

2. Adăugăm apoi untul si oul si începem să amestecăm ingredientele cu mâna. Imaginea 3

3. Tăiem cuburi caisele deshidratate și le încorporăm ușor în aluat. Imaginea 3

4. Lăsăm aluatul obținut sa se odihnească la rece pentru 20-25 minute. . Imaginea 3

5. După ce s-a odihnit aluatul, modelăm bile potrivite ca mărime pe care le așezăm intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi le presăm usor cu o furculița. Imaginea 6

6. Peste fiecare presărăm usor zahar brun si dăm la copt în cuptorul preîncălzit la 170grade pentru 10 minute ( pana se rumenesc usor pe margine). Imaginea 7

6. Când sunt gata le scoatem si le lăsăm să se răcească în tavă după care le punem pe un platou. Imaginea 7

6. Le putem păstra în recipient închis etans pana la două saptămâni. Imaginea 7

Slideshow Biscuiti cu unt si aroma sărbătorilor de iarna


  • Imaginea 1