Astăzi am pregatit cotlet de porc la tigaie cu ciuperci brune, smântână și parmezan, un preparat rapid si foarte gustos. Totul a fost pregătit intr-o o singură tigaie, fara sa folosesc cuptorul si s-a mâncat rapid. Am servit acest fel de mâncare doar lângă o salată de legume, fără să mai fie nevoie să pregătesc o garnitură separat, iar asta constituie un avantaj atunci când nu ai mult timp pentru gătit.

Ingrediente
150g cotlet de porc fără os
Condimente pentru carnea de porc
2 linguri ulei
Sare
Piper
O ceapă
3 ciuperci brune mari
100ml smantana lichida
2 linguri parmezan
Reteta


1. Pentru acest delicios cotlet de porc la tigaie cu ciuperci brune, smântână și parmezan vom folosi produse proaspete, de bună calitate. Feliem foarte subțire coletul, batem bucățile de carne cu ciocanul pentru snitele si condimentam bine. Intr-o tigaie neaderenta punem o lingura de ulei si rumenim carnea pe ambele părți. Imaginea 1

2. Scoatem carnea din tigaie, o așezăm pe o farfurie iar în tigaie mai adăugăm o lingura de ulei apoi punem ceapa tocată să se călească.Imaginea 2

3. Curățăm ciupercile și le tăiem felii. Când ceapă devine aurie adăugăm ciupercile taiate, circa 50ml apă si lăsăm la înăbușit cu capacul pus pentru 7-10 minute.Imaginea 3

4. După ce s-au călit ciuprcile, punem smântâna lichidă si mai lăsăm la foc mic pentru încă 1 minut. Imaginea 4

5. Punem parmezanul ras si amestecăm bine, gustăm și adăugăm sare și piper după preferință (putem adăuga și alte condimente) după care așezăm feliile de cotlet rumenite deasupra, punem capacul peste tigaie si mai lăsăm maxim 1 minut la foc mic.Imaginea 5

6. Servim preparatul cald lângă o salata din legume proaspete. Vă doresc pofta buna!Imaginea 6

Slideshow Cotlet la tigaie cu ciuperci brune, smântână și parmezan


  • Imaginea 1