Aceste chiftelute crocante din dovlecel mie îmi aduc aminte de copilărie. Mama le făcea putin altfel, o compoziție moale pusă cu lingura în uleiul încins care rămâneau uleioase mereu…dar delicioase. Eu, am cautat sa le fac altfel, fără să rămână îmbibate cu ulei și sa fie crocante la exterior si moi în interior. Și sunt delicioase. Merg foarte bine servite drept gustare sau ca și garnitură. Copilul meu a zis ca este “carnită” ( are 3 ani). Merg foarte bine alături de un sos de iaurt cu usturoi și se servesc calde. Trebuie să profităm de sezonul în care gasim în piață dovlecei cruzi, de grădină.

Ingrediente


500g dovlecel curățat
2 ouă
Pătrunjel
Marar
3-4 linguri făină
Sare
Piper
Pesmet granulat
Ulei pentru prajit

Reteta


1. Intr-un vas radem dovlecelul pe razatoarea mare după ce în prealabil l-am spălat si curățat. Il presărăm cu 1/2 linguriță de sare, amestecăm si il lăsăm pentru 10 minute.Imaginea 1

2. Stoarcem bine de zeama dovlecelul ras, apoi peste acesta adăugăm 2 ouă, pătrunjel verde tocat mărunt si faina, apoi amestecăm cu o lingură.Imaginea 2

3. Adăugăm marar, piper ( si usturoi puteți daca doriti și vă place), amestecăm bine. Punem intr-o tigaie ulei la încins pentru a prăji chiftelutele.Imaginea 3

4. Intr-un vas punem pesmet granulat ( eu am folosit varianta cu boia), cu lingura punem compoziția de chiftele si cu mana, cu mișcări rapide formăm chiftelute date bine prin pesmet pe care le punem în uleiul încins. Imaginea 4

5. Le prajim bine pe ambele părți.Imaginea 6

6. Cand sunt gata le scoatem pe hârtie absorbantă si le așezăm “pe cant” , una lângă alta, nu culcate pentru a se scurge bine excesul de ulei. Le putem servi simple, cu garnitură, cu mujdei, etc. Sper să vă placă rețeta mea și să faceți și voi aceste chiftelute crocante din dovlecel.Imaginea 6

Slideshow Chifteluțe de dovlecel


  • imagine 1