Cel mai bun nectar de piersici este cel pe care îl facem noi acasă, fără conservanți și coloranți, fără arome artificiale, din fructe coapte , apă, puțin zahăr și zeamă de lămâie. Nu este greu de făcut și este păcat sa nu profitam de fructele de sezon și să facem nectar pentru toată iarna. Se pastrează bine în cămară dacă sticlele sunt sterilizate corect și astfel ne putem bucura de savoarea fructelor și în extrasezon. Dacă fructele sunt foarte dulci putem ajusta cantitatea de zahăr, iar pentru copiii micuți, care sunt în plin proces de diversificare a alimentației puteti face acest nectar fara zahăr (testat de mine) si folosit cu încredere la micul dejun, simplu sau în diverse combinații.

Ingrediente


Ingrediente:

2,1 kg piersici curățate
1,5 l apă
150g zahăr
zeama de la 1/2 lămâie mare

Reteta


1. Pentru a pregăti cel mai bun nectar de piersici, alegem fructe bine coapte, fără pete, pe care le spălăm și le curățăm de coajă, le tăiem în jumătăți sau sferturi și le îndepărtăm sâmburii. Imaginea 1

2. Într-o oală încăpătoare punem fructele cu apa, zahărul și zeama de lămâie și le lăsăm să fiarbă cam 30 minute (sau până sunt fierte). Imaginea 3

3. Când fructele sunt fierte, luăm vasul de pe foc și blenduim bine cu ajutorul unui blender vertical. Atenție să nu vă stropiți cu mixul fierbinte! Imaginea 4

5. Punem nectarul în sticle spălate și uscate, fiind fierbinte punem întâi câte puțin în fiecare sticlă astfel încât aburul să incălzeasca pereții sticlelor, evitând astfel spargerea acestora. Dupa ce sticlele sunt pline, punem capacele metalice si le strângem bine. Imaginea 9

6. Am pus sticlele într-o oală cu apa caldă și o lavetă curată dedesubt și le-am fiert 15 minute (din momentul fierberii). Imaginea 11

7. După sterilizare, sticlele se păstrează în cămară până în momentul consumului și astfel le putem păstra toată iarna. Imaginea 12

Slideshow Nectar de piersici


  • imagine 1