Biscuiții făcuți acasa sunt deliciosi iar când acestia sunt biscuiti cu unt si aroma sărbătorilor de iarna – totul pare desprins din povești. Azi va arat o reteta de biscuiți care atunci cand ii mănânci te duc cu gândul la perioada Sărbătorilor de iarnă. Pentru a obține această aromă folosesc coaja de portocale bio pusă în borcan ( uite aici cum o păstrez) . Faceti acești biscuiți pentru copii si mai mult ca sigur vor fi încântați.

Ingrediente


Pentru aluat:

200g făină albă
100g unt 82%
75g zahar pudră
1 galbenus
2lingurite coaja de portocală
1 praf de sare

Reteta


1. Pentru pregătirea acestor biscuiti cu unt si aroma sărbătorilor de iarna punem într-un vas făină, zahărul pudră, sarea si le amestecăm usor. Imaginea 1

2. Adăugăm apoi untul si gălbenușul. Imaginea 3

3. Punem coaja de portocală si începem să amestecăm cu mâna până obținem un aluat ce nu se mai lipește de pereții vasului.

4. Când aluatul este gata, formăm o bila din aluat si o lăsăm la frigider pentru 30 de minute. Imaginea 3

5. După ce aluatul a stat la rece,pe o placa de lemn pudrata cu faina, întindem cu ajutorul sucitorului jumătate din aluat intr-o foaie de circa 0,5cm grosime. Imaginea 5

6. Cu ajutorul decupatoarelor obținem biscuiți de diverse forme pe care îi punem intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Imaginea 6

6. Ca sa isi mentina forma frumos în timpul coacerii mai lăsăm tavă cu biscuiții timp de 10 minute la frigider timp în care preîncălzim cuptorul la 170 grade si terminam de decupat restul de biscuiți cu care vom proceda la fel. Imaginea 7

6. Coacem biscuiții pana se rumenesc usor pe margine apoi îi scoatem din tavă și îi lăsăm pe un platou până la răcirea completă. Imaginea 7

Slideshow Biscuiti cu unt si aroma sărbătorilor de iarna


  • Imaginea 1