sagoseed

Ce este tapioca si de ce e bine sa o introduci in alimentatie?

Tapioca provine din radacina de casava, o planta ce creste in Brazilia si alte tari ale Americii de Sud. In Romania a devenit cunoscuta relativ recent, insa in multe alte tari ale lumii acest aliment este popular de ani buni, datorita faptului ca este foarte usor de digerat, contime 0% grasimi si nu are gluten. Radacina acesteia este ramificata si bogata, in procesul de productie fiind procesata si transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.
Putine persoane stiu ca planta numita casava se mai numeste si yucca sau manioc si ca produsul obtinut din radacinile ei este foarte hranitor, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Spre deosebire de amidoanele continute de alte alimente, amidonul din manioc nu este absorbit de organismul uman, motiv pentru care nu intervine nici riscul cresterii indicelui glicemic. Si daca toate acestea nu erau destule, e bine sa stii ca tapioca este un aliment minunat pentru persoanele cu stomacul sensibil, pentru cei ce sufera de gastrita hiperacida sau chiar ulcer gastrointestinal si colita, fiind in acelasi timp un excelent ajutor in reglarea tranzitului intestinal. In plus, maniocul este recunoscut pentru calitatile sale dezinfectante,

Imagini pentru tapioca

cicatrizante si antiseptice.

 

Ce contine tapioca: 100 grame de tapioca, alimentul fara gluten si grasimi, contin 351 calorii, 0% proteine, cel mult 0,2 g lipide, 0% zahar, 5 mg sodiu, 92 g carbohidrati, din care 46 g amidon si 46 g fibre, 1,5 mg de Omega 3, 3 mg de Omega 6, cantitati variate de Calciu, vitamina A, B1, B2, B6, C si altele.
Imagini pentru tapioca